Welkom | Login
Tel. +31 (0) 529 434 557

 

>

Omnilabel installeert wereldwijd eerste digitale inkjetpers

 

Omnilabel installeert de wereldwijd eerste Durst Tau 150 UVInkjet - Hoge snelheid - Digitale Drukpers

Brixen Italië - 07.03.2010 - Durst, fabrikant van industriële digitale Inkjet printers voor zeer brede formaten, heeft de eerste Tau 150 UVInkjet geïnstalleerd bij de Nederlandse etikettenfabrikant Omnilabel in Dalfsen/Nederland. Omnilabel zal voor Durst Bèta-side zijn en zal de machine testen met betrekking tot allerlei toepassingen. Omnilabel heeft daarmee wereldwijd de primeur de eerste “high speed” UV Inkjet digitale etikettendrukpers te gebruiken voor de productie van zelfklevende etiketten en labels.
Omnilabel BV, opgericht in 1997, is een moderne etikettendrukkerij en heeft zich toegelegd op de productie van zelfklevende etiketten en labels. De afdeling Barcoding & Labelling Systems levert en onderhoudt de diverse applicatiemachines bij de klanten.


Omnilabel was in eerste instantie uitsluitend toeleverancier van Eshuis BV, maar werkt nu steeds meer voor een sterk groeiend aantal eigen klanten. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het drukken van etiketten van uitstekende kwaliteit in grote, maar vooral ook in kleinere oplages. Omdat er bij Omnilabel geen ondergrens van oplages is, zijn klanten ook met zeer kleine oplages aan het juiste adres. Alle ondernemingen, van ambachtelijk tot groot industrieel kunnen bij Omnilabel terecht. Flexibiliteit en zeer snelle levertijden kenmerken de organisatie van Omnilabel.
Wegens een stijgende vraag naar kleinere volumes met toegevoegde waarde, hebben Mark Eshuis, Ingrid Smudde-Eshuis en Michiel Smudde, het managementteam van Omnilabel, diverse digitale systemen geëvalueerd om de best mogelijke optie te vinden die past binnen hun huidige vereisten en toekomstplannen. „Na de evaluatie van een aantal verschillende leveranciers en technologieën“, lichten ze toe, hebben we besloten in de Durst Tau 150 te investeren omdat de combinatie drukmethode, drukkwaliteit en drukbreedte goed bij ons bestaande orderpakket past. Daarnaast kwam Durst op ons over als een bedrijf waarop je kunt bouwen. Men heeft de productie in eigen hand, maken elk onderdeeltje zelf. De fabriek is hun visitekaartje. Het personeel is zeer toegewijd en je kunt zien dat men daar met plezier werkt. De knowhow die Durst in de loop der jaren heeft opgebouwd, is terug te vinden in nieuwe technologie. Ook in onze marketing- en verkoopstrategie hebben wij deze specifieke technologie nodig. Omnilabel gaat de machine voor speciale toepassingen inzetten, wat revolutie in het produceren van etiketten en labels betekent. Echter kunnen wij in dit stadium om strategische redenen hier niet verder over uitwijden“
De Tau 150 heeft een drukbreedte tot 16,5 cm (6.5“) en gebruikt vloeibare UV inkjet technologie. Het systeem bereikt een snelheid van bijna 50 m/min., waardoor de investering wezenlijk beter rendeert dan investeringen in andere digitale drukpersen voor etiketten en verpakkingen. Door de ervaring van Durst uit het fotografische marktsegment – Durst is een familiebedrijf die al generaties lang machines bouwt-, levert Tau 150 een resolutie van meer dan 1000 dpi.
Er wordt gebruik gemaakt van de printkoppen van Xaar. Speciaal voor de UV Inkjet drukpers zijn er inkten ontwikkeld (CMYK) en als extra configuratieoptie kan voor wit worden gekozen. Een breed aanbod van standaardmaterialen (substraten) kan zonder dure en tijdrovende voorbehandeling en nabehandeling bedrukt worden. De Tau 150 levert een continue drukkwaliteit gedurende de hele productierun, dus van het eerste tot het laatste etiket. Bij repeat orders zijn alle referenties reproduceerbaar waardoor inrichttijden met deze machine tot het verleden behoren. De lagere productiekosten worden bereikt mede dankzij betaalbare inkten, bovendien wordt alleen betaald voor de inkt die is gebruikt - niets meer, niets minder.


In relatie tot conventionele druktechnieken is de Tau 150 heel eenvoudig en gemakkelijk te bedienen. De inkt voor de Tau is direct bij Durst beschikbaar en verkrijgbaar in 5 liter containers met een gemakkelijk en veilig hervulsysteem. De Tau inkt is speciaal geformuleerd om een breed kleurenspectrum te bereiken. De Tau 150 wordt geleverd met pre-press software van EskoArtwork, met ingebouwde RIP software, substraatbepaling en het daarop aangepaste kleurenbeheer. Met de optionele Variable Data Print module (VDP) kan elk etiket variëren t.o.v. de andere etiketten, zoals nummering of kleurveranderingen.


Helmuth Munter (Segment Manager Labelprinting van Durst): „De digitale technologie is één van de spectaculairste gebieden in etikettenland. Digitale technologie heeft een grote impact op het gebied van pre-press en afwerking en biedt een reusachtig mogelijkheden voor nieuwe producten en de diensten in een snel veranderende markt met de stijgende vraag naar gepersonaliseerde producten en diensten in kleine productieruns. Wij zijn zeer blij om in Omnilabel een partner te hebben voor de eerste Bètainstallatie van onze nieuwe Tau 150. De komende maanden zullen een zeer spannende tijd voor Durst en Omnilabel zijn en wij zijn overtuigd dat deze samenwerking zal leiden tot succes voor beide partijen.“